Mai multă senzualitate în baie
De ceva vreme, baia a scăpat de imaginea de cameră umedă, având scopul exclusiv al igienei personale. Chiar şi în cea mai mică baie, oamenii încearcă acum să creeze o atmosferă care să le reflecte propria personalitate.
Scopul este de a crea mai mult naturaleţe şi senzualitate în baie. Pentru a realiza acest lucru, accesoriile tipice pentru baie, cum ar fi vasul WC, lavoarul, duşul etc., sunt combinate cu o mare varietate de materiale pentru tavane, pereţi şi pardoseli, precum şi cu accesorii.
Crearea de efecte cu ajutorul materialelor
Ceramică, lemn, pietre naturale, gresie, faianţă, sticlă, tapet, metal se numără printre materialele care se găsesc în baia modernă de astăzi. Şi designerii de băi sunt de acord că acesta este un lucru bun. Un lucru este clar: cei care optează pentru un amestec de materiale reuşesc cu uşurinţă să creeze o ambianţă familiară şi un loc de relaxare cu o notă personală.
Marea libertate de amenajare în baie
Nu există un stil unic şi corect pentru baie, spune designerul Tilla Goldberg, care face ca baia visurilor să devină realitate atât în zonele private, cât şi în cele publice. „Fiecare client are propriile gusturi şi preferinţe individuale pentru forme, culori şi materiale. Pentru mine, este important să creez un confort armonios în baie. Acest lucru necesită un concept de culori şi materiale care să fie pus în aplicare.”
Lucrul potrivit pentru fiecare nevoie
Christoph Behling, şeful departamentului de strategie de design de la Geberit, confirmă, de asemenea, acest punct de vedere. „Noi nu le impunem nicio regulă clienţilor. Ne asigurăm că pot găsi rapid şi uşor ceva pentru fiecare gust, spaţiu şi buget. Prin urmare, diversitatea designului este foarte importantă în portofoliul cu seriile noastre pentru baie.”
Şi încă ceva: Designul echipamentelor joacă un rol mai degrabă secundar. Nu contează dacă se alege un vas ceramic clar conturat, cu linii drepte sau forme rotunjite, mai line. Materialele, structurile şi culorile folosite în designul interior fac o mare diferenţă în ceea ce priveşte aspectul, iar accesoriile folosite sunt, de asemenea, cireaşa de pe tort în ceea ce priveşte aspectul băii.
Amestecul de materiale este la mare căutare
„După părerea mea, tendinţa în acest moment este mai mult spre materiale mate. Mai precis, materiale care sunt mai puţin reflectante şi, prin urmare, mai puţin reci. De exemplu, metale lustruite pentru baterii şi clapete de acţionare. Tonurile calde, domolite, sunt în vogă. Băile ca cele de acum douăzeci de ani, cu gresie albă şi strălucitoare şi cu baterii care sclipesc, sunt mai degrabă demodate”, explică Christoph Behling.
„Există, de asemenea, o tendinţă către materialele transparente şi translucide, adică cele care permit trecerea luminii, precum şi materialele naturale, cum ar fi lemnul autentic şi piatra. Un alt cuvânt cheie actual în baie este „biofilia”. Dacă aveţi spaţiu, puteţi amenaja încăperea cu plante reale. În băile mici, tapetul floral îndeplineşte, de asemenea, dorinţa de a aduce natura în baie”, spune designerul Tilla Goldberg.