Aici cântă muzica Casa Muzicii, Budapesta (HU)
“Casa muzicii din Ungaria“, situată în parcul istoric din capitala maghiară Budapesta, creează cu ușurință o armonie între natură și artă. Arhitectura sa este o invitație pentru toți locuitorii orașului să intre și să asculte.
O ciupercă gigantică pare să iasă din pământ în parcul orașului Budapesta. Ea crește între și în jurul copacilor. Este răspunsul arhitectului japonez Sou Fujimoto, turnat în arhitectură, la întrebarea: ce înseamnă să construiești o clădire nouă într-un parc istoric?
Experimentarea parcului în interior
Oricine intră în casa de cultură de 9.000 mp, cu săli de concerte, un muzeu, o bibliotecă, precum și numeroase săli de atelier, va avea un picior în parcul de 200 de ani al Budapestei, cel puțin în zona de intrare. Sou Fujimoto s-a inspirat din forma undelor sonore atunci când a proiectat structura acoperișului. În același timp, baldachinul jucăuș ondulat este perforat de aproximativ 100 de adâncituri asemănătoare unor cratere de diferite forme și dimensiuni, în care cresc copacii din parc. Construcția acoperișului asigură faptul că această clădire se integrează armonios în împrejurimile sale.
Totuși, în această clădire, granița dintre interior și exterior se estompează nu doar pe verticală, ci și pe orizontală. Fațada este formată din 94 de panouri de sticlă izolate termic, care au o înălțime de până la 12 metri. Astfel, spectatorii care asistă la concert sunt mereu înconjurați de natură, chiar și în holul de intrare transparent.
Deschis tuturor
La fel cum parcul continuă să crească în clădire, arta acestei instituții culturale continuă să aibă un efect în parc. Acest lucru este asigurat de scenele în aer liber, care sunt protejate de acoperiș, dar deschise pe toate laturile. Pe scurt, la unele concerte pur și simplu stai în parc.
Deschiderea către natură, către public, fac parte din programul acestei clădiri culturale. Prin arhitectura sa, “Casa Muzicii din Ungaria“ demonstrează că arta și cultura sunt parte integrantă a orașului și din viața de zi cu zi, deschise și accesibile tuturor.
Design excelent și sustenabilitate
Nu e de mirare că această “Casă a muzicii din Ungaria“ a atras atenția comunității arhitecturale și culturale internaționale. În 2019, a fost desemnată cel mai bun proiect de arhitectură publică din Europa în cadrul prestigiosului concurs International Property Awards de la Londra, iar în 2020 a câștigat categoria Best Use Of Music In Property Development la American Music Cities Awards.
Conceptul durabil al acestei clădiri a atras, de asemenea, atenția. Acesta include nu numai o tehnologie de încălzire și răcire eficientă din punct de vedere energetic, ci și o utilizare maximă a resurselor naturale de lumină naturală și apă de ploaie. Geberit a contribuit la eliminarea eficientă a apelor uzate prin sistemele de spălare și drenaj. În plus, Geberit a sprijinit designul interior elegant cu colecțiile de baie Selnova Comfort și Smyle
Date
Geberit Know-how
Geberit Know-how
- Silent-db20, Silent PP și HDPE sisteme de drenaj
- Sistem de instalare Duofix
- Clapetă de acționare Sigma50
- Wc și lavoar Selnova Comfort
- Pisoare Smyle
ÎNSCRIEȚI-VĂ LA EVIEW NEWSLETTERUL GEBERIT PENTRU ARHITECȚI
În întreaga lume, produsele și soluțiile Geberit sunt utilizate în clădiri de toate tipurile. Pe această pagină veți găsi o selecție a celor mai interesante obiecte.
Periodic, “eView“, newsletterul Geberit, abordează un subiect actual din industria construcțiilor. Pe lângă exemple spectaculoase de proiecte, “eView“ oferă interviuri cu arhitecți, experți în construcții și proiectanți, precum și informații suplimentare din domeniu.