Proiectarea spaţiilor sanitareO proiectare şi mai bună a băii – cu Geberit

O bună proiectare a băii este esenţială

Baia ca loc de retragere în care oamenii petrec mult timp

Într-o viaţă medie, petrecem în jur de 850 de zile în baie, ceea ce echivalează cu mai mult de 2 ani din viaţa noastră. Facem duş de aproximativ 30.000 de ori şi petrecem peste 300 de zile la toaletă. Cu astfel de cifre, este evident că baia este mult mai importantă decât am putea crede.

Pentru a vă asigura că o baie îndeplineşte nevoile individuale şi devine un loc plăcut de relaxare, proiectarea optimă a băii care să se alinieze la cerinţele personale ale utilizatorilor este esenţială.

Aici Geberit sprijină profesioniştii în planificarea băii perfecte în conformitate cu aşteptările clienţilor lor şi în realizarea proiectelor lor. Un proiect de succes se bazează pe proiectarea eficientă a spaţiilor sanitare în acord cu clientul final.

ParteneriatProiectarea însoţită a instalaţiilor sanitare

Geberit, un partener de încredere pentru profesioniştii din domeniul sanitar

Cu Geberit, vă puteţi baza întotdeauna pe un partener cu experienţă cu o expertiză extinsă.

Beneficiaţi de sprijinul nostru extins sub formă de soluţii de produse, instruire a clienţilor, seminare şi forumuri de specialitate şi chiar un contact local direct.

Găsiți expertiza de care aveți nevoie

Proiectarea optimă a spaţiilor sanitareSfaturi pentru organizarea băii

  • Proiectarea bine gândită a băii începe de îndată ce intraţi în încăpere. Acordaţi o atenţie deosebită la linia de vizibilitate.
  • Mobilierul pentru baie este în general poziţionat în centrul băii. Acesta ar trebui să fie uşor accesibil şi situat în apropierea zonei de intrare.
  • Pentru a asigura un sentiment de intimitate, pe de altă parte, WC-ul nu ar trebui să fie imediat vizibil de la intrare. Acest element de baie este amplasat în mod ideal în spatele unui perete fals (la jumătate de înălţime) sau într-o nişă.
  • Duşurile tind să fie mai populare printre clienţi decât căzile de baie. Având în vedere acest lucru, ar trebui să luaţi în considerare mai mult spaţiu pentru acest obiect sanitar în etapa de proiectare.
  • Priveliştea din cada de baie ar trebui să contribuie la o experienţă generală relaxantă. În acest sens, este de preferat să fie îndreptate cu faţa spre o fereastră mai degrabă decât un vas WC sau un calorifer.
  • Un lavoar lângă uşă este practic dacă doriţi doar să vă spălaţi pe mâini sau să vă verificaţi rapid părul.
  • Un alt factor care trebuie luat în considerare este faptul că încăperile cu mobilier cu oglindă în zona de intrare par mai mari şi mai deschise.
Luaţi în considerare linia de vedere atunci când proiectaţi un spaţiu sanitar – zona de WC ascunsă
Zonele de mişcare şi de circulaţie sunt deosebit de importante în băile mici.

Dispunerea băiiReţineţi zonele de mişcare şi de circulaţie

Este esenţial să se respecte anumite distanţe şi dimensiuni minime în orice design bun de baie pentru a asigura un confort maxim. Numai astfel se poate asigura că elementele de baie, cum ar fi mobilierul de baie sau vasul WC, pot fi folosite în mod confortabil. În plus faţă de spaţiul pentru obiectele sanitare dintr-o baie, ar trebui să se ia întotdeauna în considerare suficiente zone de mişcare şi de circulaţie.

Zona de mişcare: În faţa fiecărui element de baie trebuie să se prevadă o suprafaţă minimă de podea neobstrucţionată. Zonele de mişcare se pot suprapune numai dacă nu se preconizează utilizarea simultană a elementelor de baie. De asemenea, trebuie respectate standardele locale aplicabile pentru dimensiunile minime recomandate.

Zona de circulaţie: Pentru a permite accesul neîngrădit atunci când elementele de baie sunt utilizate în acelaşi timp, trebuie proiectată o zonă de circulaţie în plus faţă de zona de mişcare.

Zonele de mişcare şi de circulaţie sunt, de asemenea, importante în băile pentru oaspeţi
Zonele de mişcare şi de circulaţie trebuie luate în considerare la proiectarea unui spaţiu sanitar

Instrumente digitale de planificare pentru profesionişti

Geberit oferă o gamă largă de instrumente digitale de planificare pentru profesionişti

De asemenea, sunt disponibile multe instrumente de planificare utile pentru inginerii de instalaţii, instalatori şi arhitecţi:

Sisteme de instalareFundamentele de design de baie

Sistem de instalare cu Duofix

Sistemele de instalare sunt acum un standard universal acceptat şi constituie baza pentru proiectarea şi echiparea băilor şi a spaţiilor sanitare. Acestea constau dintr-o structură cadru şi din elementele de instalare asociate, completate de conducte de alimentare şi de evacuare. Sistemele de instalare pot fi împărţite în trei domenii:

1. Instalare în perete fals: Acest sistem de instalare este instalat în faţa unui perete despărţitor. Elementele de montaj sunt integrate în peretele fals şi se montează conductele de alimentare şi de drenaj. Pereţii falşi pot fi construiţi într-o construcţie solidă sau uşoară. În ceea ce priveşte înălţimea, acestea pot fi la înălţime parţială, la înălţimea camerei sau o combinaţie a celor două. Conductele transversale pot fi, de asemenea, integrate ca un perete fals.
Sistemele adecvate includ: Geberit Duofix.

2. Instalare în perete: În acest caz, nivelul de instalare cu elemente de instalare şi conducte este situat în peretele despărţitor care separă încăperea. Instalaţiile de perete interior sunt construite cu precădere folosind metode de construcţie uşoară din cauza cerinţelor de spaţiu.
Sistemele de instalare adecvate includ: Geberit Duofix.

Aveţi nevoie să ştiţi mai multe?

Aşteptăm cu nerăbdare să ne contactaţi.

Întrebări frecvente despre spaţiile sanitare

Citiţi subiecte similare