Baie sub acoperiş

Băile sub acoperiş necesită, de obicei, un pic mai multă atenţie la proiectare. Cu toate acestea, băile de vis pot fi realizate şi în mansardă. Soluția constă în a include acoperişul înclinat ca element stilistic în proiectare şi în a compensa posibila lipsă de spaţiu cu echipamente care să economisească spaţiu, cu opţiuni practice de depozitare şi tehnologie sanitară sofisticată.

Lucrul bine proiectat este pe jumătate făcut

Atunci când se proiectează o baie sub acoperiş, ar trebui puse în prealabil următoarele întrebări:

  • Care sunt diferitele înălţimi ale băii?
  • Unde pot fi amplasate vasul WC-ul, duşul şi lavoarul?
  • Cum poate fi folosit cel mai bine spaţiul disponibil şi ce echipamente suplimentare v-aţi mai putea dori?
  • Există elemente în încăpere care ar trebui să fie evidenţiate sau accentuate?
  • Există grinzi de acoperiş sau coloane de susţinere care ar putea servi ca puncte de atracţie?

Exemplu de renovare: Operaţiunea mansarda

Această locuinţă unifamilială din fotografii, construită în 1953, este făcută pentru o familie în creştere. După câţiva ani, mansarda, inclusiv zona separată de toaletă de 1,5 metri pătraţi, şi-a îndeplinit scopul ca paradis în care se jucau cei mici. Acum, întreaga familie va beneficia de aceasta. Rolul principal în această renovare a băii este jucat de lavoarele Geberit ONE cu dulapuri dedesubt,care oferă mult spaţiu de depozitare. Este foarte practic şi, mai presus de toate, economiseşte de spaţiuvasul WC cu rezervor aparent. Funcţia igienică de duş igienic a acestuivas WC oferă un plus de confort.

Iată aspectele de care s-a ţinut cont la această renovare a băii:

Alegerea culorilor: Schema de culori s-a bazat pe culori deschise, cum ar fi albul sau diferite nuanţe de gri. Ca regulă generală: Culorile închise au un efect vizual opresiv, făcând ca o baie mică sau cu înălţime redusă să pară şi mai înghesuită.

Alegerea faianţei şi a gresiei: Cu cât plăcile sunt mai mari, cu atât este mai bine pentru băile mici – deoarece mai puţine rosturi fac ca pardoselile şi pereţii să pară mai simple şi mai mari. Dacă preferaţi să nu aveţi niciun fel de rosturi în baie, puteţi opta pentru plăci decorative moderne sau vopsea hidrofugă pentru beton.

Optaţi pentru structuri clare: Suprafeţele cu întreţinere facilă, cu design simplu, au un efect nobil, calmează privirea şi deschid încăperea. Iar dacă aveţi suficient spaţiu de depozitare pentru a menţine baia ordonată cu siguranţă creşte senzaţia de confort.

Lumina creează dimensiuni: Lumina zilei reprezintă întotdeauna un avantaj. Ca o completare la lumina naturală – sau dacă nu există o fereastră – sursele de lumină funcţionale şi accentele decorative de iluminat pot face minuni. Lumina potrivită face ca o încăpere să pară mai mare; prin urmare, merită să vă creaţi propriul concept de iluminat.

Echipamentele şi tehnologia sanitară potrivite: Cele mai mari provocări într-o baie cu acoperiş înclinat sunt alegerea şi amplasarea vasului ceramic şi a mobilierului pentru baie. Cel mai bine este să obţineţi sfaturi în acest sens de la profesionistul dvs. în instalaţii sanitare. Acesta ştie cel mai bine ce sisteme inteligente şi care economisesc spaţiu sunt disponibile pentru baie.

Produse pentru mai mult spațiu în baie 

Ce baie v-aţi dori? 

O baie perfectă îndeplineşte o serie întreagă de dorinţe şi cerinţe. Dar care sunt nevoile dvs.? Spaţiul, curăţenia sau designul sunt importante pentru dvs.? Doriţi produse uşor de utilizat sau preferaţi acel confort suplimentar pe care vi-l oferă, de exemplu, vasul WC cu funcţia de bideu inclusă Geberit AquaClean? Sau pentru dvs. este important un design universal? Indiferent de nevoile dvs., vă simplificăm viaţa de zi cu zi cu soluţii inteligente pentru baie.

Mai mult spaţiu în baie
Mai multă curăţenie în baie
Design mai funcţional în baie
Mai mult confort în baie
Mai multă accesibilitate în baie
Mai multă uşurinţă în utilizare în baie